Stomil nie przystąpi do rundy wiosennej? Poznaliśmy stanowisko miasta w tej sprawie

2015-01-13 11:44:04(ost. akt: 2015-01-13 15:29:25)

Autor zdjęcia: Grzegorz Czykwin

We wtorek przed południem władze olsztyńskiego Stomilu zwołały konferencję, na której przedstawiona została sytuacja klubu po wypowiedzeniu umowy sponsorskiej przez spółkę Libra Project 2. Jak się okazuje, sytuacja klubu jest na tyle poważna, że może on nie przystąpić do rundy wiosennej.
Jak powiedział prezes Stomilu Robert Kiłdanowicz na chwilę obecną klub nie ma żadnej deklaracji pomocy ze strony Urzędu Miasta ani firm sponsorskich. Istnieje bardzo poważne zagrożenie, że Stomil Olsztyn nie przystąpi do rudny wiosennej.

Jak dodał prezes, w jego odczuciu niemożliwa jest kontynuacja rozgrywek bez wsparcia miasta, a oczekiwania klubu są minimalne. Stomil oczekuje od miasta wyposażenia w instrumenty, które pozwolą mu funkcjonować i rozwijać się na tyle, by w ciągu najbliższych trzech lat stał się klubem samowystarczalnym.

Podczas konferencji poinformowano także o nowo powołanej inicjatywie "Rada Przyjaciół Stomilu", która ma zachęcać sympatyków do wspierania klubu.

Do tematu wrócimy!

Przypomnijmy. W piątek (9 stycznia) władze Stomilu otrzymały pismo z Libry Project 2, wykonawcy Galerii Warmińskiej, o zaprzestaniu sponsorowania klubu. Więcej na ten temat: >>> Galeria Warmińska nie będzie już sponsorem Stomilu!

Komentarze (102) pokaż wszystkie komentarze w serwisie

Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.

Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych

Zaloguj się lub wejdź przez FB

1. BADBOY #1642261 | 89.228.*.* 21 sty 2015 23:41

kibolom ,nieudacznikom prezesom , już dziekujemy , Olsztyn bez was bedzie lepszy ....

Ocena komentarza: poniżej poziomu (-1) odpowiedz na ten komentarz

2. pomyslowy #1637028 | 178.43.*.* 16 sty 2015 21:53

Idzcie prosic Czesia, tak na niego namawialiscie przed wyborami, a teraz jak trwoga to do Boga.

Ocena komentarza: poniżej poziomu (-4) odpowiedz na ten komentarz

3. obserwator #1636444 | 46.205.*.* 16 sty 2015 12:30

Miasto nie kwapi się z pomocą z bardzo prostej przyczyny. Stomil nie rozlicza się od jakiegoś czasu z fiakusem. Galeria zwinela się bo nie chce brać w tym udziału. Niedługo również mniejsi sponsorzy wypowiedzią swoje umowy. Stomil nie znajdzie raczej sponsora juz... Do tego aby utrzymać się musi w końcu wybudować oświetlenie... Koszt 40mln????? Cyrk. poprzedni zarząd pogrzebałklub a obecny nic juz z tym nie zrobi. hasta la vista oks

Ocena komentarza: poniżej poziomu (-2) odpowiedz na ten komentarz

4. kiszot #1635834 | 46.112.*.* 15 sty 2015 20:00

Niestety, tego nieudacznika z wioski ktoś jednak wybrał na prezydenta średniej wielkości miasta wojewódzkiego!

Ocena komentarza: warty uwagi (1) odpowiedz na ten komentarz

5. olsztynianka #1635140 | 83.16.*.* 15 sty 2015 11:57

Nie od dziś wiadomo, że sport w Olsztynie nie interesuje pana Prezydenta Grzymowicza!!!!!!!!!!!!!

Ocena komentarza: warty uwagi (4) odpowiedz na ten komentarz

Pokaż wszystkie komentarze (102)